Patiënten-Info - Huisartsenpraktijk Munstergeleen
Huisartsenpraktijk Munstergeleen 1e etage Drs M. Mellema
Drs. M. Mellema, Drs. N. Pustjens, huisartsen Munstergeleen, Praktijk Munstergeleen, Huisartsenpraktijkmunstergeleen, assistente Hennie Slangen, assitente, gemeentehuis Munstergeleen, dokters munstergeleen, dokter M.M.Mellema
333
page-template-default,page,page-id-333,vcwb,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,vss_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

BLOEDAFNAME

Op aanvraag van huisarts, specialist of praktijkondersteuner kan er door een van de assistentes bloed worden afgenomen. Dit bloed wordt dagelijks opgehaald door medewerkers van het ziekenhuis en  in het laboratorium nagekeken.

Dit kan alleen op afspraak.

EIGEN RISICO

Huisartsenzorg wordt volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Sommige aanvullende onderzoeken of handelingen kunnen kosten met zich meebrengen die onder het eigen risico vallen.

Voor een hoop consumenten is het opvragen of inzien van gegevens erg onduidelijk. De consumentenbond heeft een instructiepagina ontwikkeld.

Klik op onderstaande link:

https://www.consumentenbond.nl/zorgverzekering/verplicht-eigen-risico

Voorbeelden:

 • bloedprikken in de huisartsenpraktijk wordt vergoed door de zorgverzekering, maar de kosten voor het onderzoek van het bloed in het laboratorium gaat van het eigen risico af.
 • Een moedervlek laten verwijderen door de huisarts wordt vergoed door de zorgverzekering, maar de kosten van het pathologisch onderzoek gaan van het eigen risico af.
 • De kosten van plaatsen van een spiraal door de huisarts worden vergoed door de zorgverzekering. De kosten van plaatsing bij de gynaecoloog gaan van het eigen risico af. De kosten van de spiraal en de controle echo na plaatsing van een spiraal bij de huisarts gaan ook van het eigen risico af.

HERHAALRECEPTEN

Herhaalrecepten:

U kunt een herhaalrecept op verschillende manieren aanvragen.

 1. U bestelt een herhaalrecept door het (online-) formulier in te vullen en te verzenden of,
 2. U bestelt een herhaalrecept door te bellen met ons algemene telefoonnummer 046-4518045, vervolgens keuze 2 voor een herhaalrecept. U kunt dan het bandje inspreken. of,
 3. U vult in apotheek Munstergeleen een formulier in (liggen klaar) en geeft het af aan de apothekersassistente.

HUISBEZOEK

Huisbezoek

Wanneer u niet naar de praktijk kunt komen, kan de huisarts u thuis bezoeken. De huisarts beoordeelt of een huisbezoek afgelegd dient te worden.

Huisbezoek vraagt u bij voorkeur vóór 10.00 uur aan.

De huisartsen streven ernaar om de visites af te leggen tussen 12.00 en 15.00u.

KLACHTENREGELING

Klachtenregeling:

Wij doen ons best om u zo goed mogelijk te helpen. Maar soms ontstaan er misverstanden of maken wij een fout.

Wij stellen het op prijs als wij de gelegenheid krijgen de oorzaak van uw klacht met u zelf te bespreken. Dat kan ook als de klacht over de praktijkassistent(e), de waarnemer of de huisartsenpost gaat.
Als wij niet weten dat u ontevreden bent, kunnen wij ook niet samen met u naar een oplossing zoeken.

download hier een klachtenformulier waarop u uw klacht kunt omschrijven en toelichten. PDF downloaden klachtenformulier

Heeft u een klacht die u met iemand anders wilt bespreken, of komen we er samen niet uit dan is de praktijk aangesloten bij de Landelijke Klachtenregeling Gezondheidszorg.

https://www.skge.nl/

NIEUWE PATIËNTEN

Komt u in de buurt van Munstergeleen,  ( Sittard  – Geleen , Puth ) wonen of woont u er al en wilt u patiënt worden? Bel dan even met onze assistente. Zij kan u vertellen of en hoe inschrijven mogelijk is.

Wij spreken vervolgens eerst een kennismakingsgesprek af. Dit is bedoeld om elkaar te leren kennen en om de wederzijdse verwachtingen te bespreken.

Een afspraak om kennis te maken kan telefonisch via de assistente. Wij vragen u om 10 minuten voor de afspraak aanwezig te zijn zodat u het inschrijfformulier kunt invullen. Neemt u, in verband met privacy, bij inschrijving een geldig legitimatiebewijs mee.

OPENINGSTIJDEN

De praktijk is iedere werkdag geopend van 8.00 – 12.30 en van 14.00 – 17.30

In de pauze steeds voor spoed bereikbaar.

SPOEDGEVALLEN

Spoedgevallen:

In alle gevallen waarbij u inschat dringend medische hulp nodig te hebben, belt u het algemene nummer 046-4518045 en kiest u direct daarna de ‘1’.

Belt u ook bij verwondingen of spoedeisende klachten eerst naar de praktijk, wij kunnen dan gezamenlijk inschatten hoe en waar de hulp het beste kan worden geboden.

Bij calamiteiten belt u 112

SPREEKUUR | ASSISTENTES & PRAKTIJKONDERSTEUNERS

ASSISTENTES

De assistente van de huisarts staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten.

Onze assistentes zijn opgeleid voor het zelfstandig uitvoeren van kleine medische verrichtingen.

U kunt bij hen afspraken maken voor:

 • aanstippen van wratten
 • verzorgen van wonden
 • oren uitspuiten
 • hechtingen verwijderen
 • bloedsuikercontrole (na overleg met de huisarts)
 • meten van de bloeddruk, 24uurs en 30 minuten bloeddrukmeting
 • bloed afname (alleen in de ochtend)
 • injecties zetten
 • het maken van een ECG (hartfilmpje)
 • het uitvoeren van een longfunctieonderzoek

Zonder afspraak kunt u terecht voor urineonderzoek. Lever bij voorkeur voor 11.30u de ochtendurine in.

Praktijkondersteuners Somatiek en GGZ

Naast de gewone spreekuren van de huisarts zijn er een aantal spreekuren die gericht zijn op een bepaalde ziekte of klachten.
Er is een apart spreekuur (somatiek) voor mensen met suikerziekte,  voor mensen met longaandoeningen (met name COPD), voor mensen met (een hoog risico op) hart- en vaataandoeningen zoals bijvoorbeeld hoge bloeddruk.

Er is een apart spreekuur voor mensen met psychische klachten door een psycholoog (GGZ). Een afspraak met de psycholoog gaat altijd via verwijzing van de huisarts. De consulten bij onze psycholoog worden vergoed door de zorgverzekeraar.

HUISARTSENPRAKTIJK MUNSTERGELEEN

Peterstraat 1,
6151 EA Munstergeleen

Tel:  046 - 451 8045

Ook bij SPOED en bij spoed buiten openingstijden.

 

Volg-ons-op-facebook