Huisarts Drs. M. M. Mellema, huisartsenpraktijk Munstergeleen
Huisartsenpraktijk Munstergeleen 1e etage Drs M. Mellema
Drs. M. Mellema, Drs. N. Pustjens, huisartsen Munstergeleen, Praktijk Munstergeleen, Huisartsenpraktijkmunstergeleen, assistente Hennie Slangen, assitente, gemeentehuis Munstergeleen, dokters munstergeleen, dokter M.M.Mellema
453
page-template-default,page,page-id-453,vcwb,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,vss_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Huisarts  Drs. M. M. Mellema

 

Huisarts Drs. M. M. Mellema…
Sinds 1999 werk ik als huisarts in Munstergeleen. Ik ben gestart in de  praktijk van drs. W.J.M.Keulers  en drs. C.M.A.M. de Vries–Ekkers, destijds nog  in  de praktijk aan de Bongerd.

In 2003 verhuisde onze praktijk van de Bongerd in Munstergeleen naar het oude gemeentehuis van Munstergeleen aan de Peterstraat 1. Daar is onze praktijk nog steeds gevestigd.

 

Ik ben huisarts sinds 1994

De studie geneeskunde deed ik in Maastricht. Voorafgaand aan de studie geneeskunde  ben ik opgeleid tot verpleegkundige in het VU Medisch Centrum, Amsterdam.

Als verpleegkundige was ik daar werkzaam op afdeling spoedeisende hulp en later als ambulance verpleegkundige bij de GGD Heerlen.

Na mijn studie geneeskunde was ik 3 jaar lang als arts assistent chirurgie werkzaam in het Atrium Medisch Centrum Heerlen, destijds het De Wever ziekenhuis en later in het voormalige Maaslandziekenhuis, nu Zuyderlandziekenhuis.

Als vrouw en dus vrouwelijk huisarts zie ik veel vrouwen met gynaecologische klachten.

Door de jaren heen heb ik veel kennis van gynaecologie en meer dan gemiddeld praktische ervaring met behandeling van vrijwel alle gynaecologische klachten en aandoeningen.

huisarts Drs. M. M. Mellema

SCEN-arts

Naast mijn werk als huisarts ben ik SCEN-arts (Steun en Consultatie Euthanasie Nederland).

Een SCEN-arts is de arts die in het kader van de huidige euthanasiewet consulteert bij euthanasie en levenseinde vragen.

Samen met drs. De Vries-Ekkers, startten wij als de eerste twee SCEN-artsen in Zuid-Limburg. Door het SCEN-arts zijn  is mijn belangstelling voor en kennis van  palliatieve terminale zorg vanzelfsprekend.

Palliatieve zorg is het zo optimaal mogelijk begeleiden van patiënten  in hun laatste levensfase, afgestemd op hun eigen wensen.

Als 'huisarts opleider' is onze praktijk verbonden met de Universiteit Maastricht

Als huisarts-opleider ben ik verbonden aan de huisartsenopleiding van de  Universiteit Maastricht.

Ik leid jonge artsen op tot huisarts. Met veel plezier kan ik zo mijn uitgebreide ervaring als huisarts en chirurgische- en gynaecologische ervaring doorgeven aan jonge collega’s en die daarnaast voor mijn patiënten gebruiken.

Sport en sportgeneeskunde heeft mijn bijzondere belangstelling

Handballers en voetballers begeleid ik medisch. Daartoe werk ik intensief samen met plaatselijke fysiotherapeuten van praktijken Keijsers en Reuvers,  met sportartsen en met orthopeden van het Zuyderlandziekenhuis, Sittard-Geleen.

Naast mijn werk als huisarts, ben ik gediplomeerd N.A.A.V. geregistreerd arts-acupuncturist. Waarbij  ik de acupunctuur zie als additieve geneeskunde. De acupunctuur-behandelingen vinden plaats in mijn acupunctuurpraktijk Sittard.

Indien gewenst kan ik ook onze patiënten met acupunctuur, als additieve behandeling helpen.